ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Παραλία ΑλυκέςΠανέμορφες παραλίες πλαισιώνουν την Ουρανούπολη. Θα τις βρείτε σε σχετικά μικρές αποστάσεις αλλά και για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν πολλές εξαιρετικές παραλίες τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με βάρκες και καίκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του χωριού.
Μερικές από τις παραλίες που αξίζει να δείτε από κοντά είναι:

 • Νησάκια Δρένια. Τα μικρά νησάκια αποκαλούνται από τους ντόπιους Γαϊδουρονήσια και αποτελούν ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών σε απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Μπορείτε να τα προσεγγίσετε με δικό σας σκάφος ή να νοικιάσετε βαρκάκι εύκολα αφού δεν χρειάζεται δίπλωμα, από την Ουρανούπολη ή από το Καμούδι.
  Ακόμη μπορείτε να πάτε με καραβάκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και αφετηρία την σκάλα της Ουρανούπολης, μπροστά στον Πύργο.
  Παραλία ΔρένιαΓια το φαγητό ή τον καφέ σας θα βρείτε ταβερνούλα.

 • Πόρτο Αγιο. Μία από τις πολλές παραλίες της περιοχής που έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

 • Αρσανάς. Βρίσκεται στα σύνορα του Αγίου Ορους μετά την Ουρανούπολη και οφείλει το όνομά της στον μοναστηριακό αρσανά που υπάρχει σε αυτό το σημείο.
  Απέχει τρία περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό,με σχετικά δύσκολη πρόσβαση και είναι βραχώδης.

 • Άκραθος. Αλλη μία παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

 • Παραλία Αγιος ΓεώργιοςΞενία. Επίσης και αυτή έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

 • Αλέξανδρος. Αλλη μία παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

 • Eagles Palace. Ακόμη μία παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

 • Αλυκές. Βρίσκεται στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα, αλλά και με αυτοκίνητο από το χωριό της Αμμουλιανής.
  Οι ταβερνούλες για φαγητό και αναψυχή συμπληρώνουν το υπέροχο σκηνικό.

 • Παραλία Πόρτο ΑγιοΑγιος Γεώργιος. Βρίσκεται στην Αμμουλιανή από τη μεριά που βλέπει κατά την Ουρανούπολη.

  Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα, αλλά και με αυτοκίνητο από το χωριό της Αμμουλιανής.

Στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές παραλίες που αξίζει τον κόπο να τις επισκεφθεί κάποιος παρόλο που χρειάζεται βάρκα για να τις προσεγγίσεις. Ακόμη με βάρκα μπορείτε να επισκεφθείτε αρκετές παραλίες που βρίσκονται στα νησάκια γύρω από την Αμμουλιανή. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε.